Sustainability Navigation

Logitech Options stuck on install on Mac OS Catalina Beta

Answered

Comments

25 comments

  • Official comment
    Frank V.

    Hi morgan yunker,

    I'd be more than happy to help you with your Logitech Options.

    Make sure that you've allow the software to be installed on your computer, please see example below:

    Starting with macOS High Sierra (10.13), Apple has a new policy that requires user approval for all KEXT (driver) loading. You may see a "System Extension Blocked" prompt (shown below) during the installation of Logitech Options or Logitech Control Center (LCC). 

    System Extension Blocked Message

    If you see this message, you'll need to approve the loading of the KEXT manually so that your device drivers can be loaded and you can continue to use its functionality with our software. To allow KEXT loading, please open System Preferences and navigate to the Security & Privacysection. On the General tab, you should see a message and an Allow button, as shown below. In order to load the drivers, click Allow. You may need to reboot your system so the drivers are properly loaded and the functionality of your mouse is restored.

    NOTE: As set by the system, the Allow button is only available for 30 minutes. If it has been longer than that since you installed LCC or Logitech Options, please restart your system to see the Allow button under the Security & Privacy section of System Preferences.
     

    Security & Privacy Window

    Regards,

    Logi_Frank

    Comment actions Permalink
  • Dan

    I have the same issue on Windows 10.

    0
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Daniel3986,

    Make sure that you've run the installer as admin and not being blocked by your firewall and antivirus.

     

    Regards,

    Frank

    0
    Comment actions Permalink
  • Dan

    Hi Frank,

    Thank you for the response. I had actually already done that.

    I think it tried to install at after a fresh install, and got hung up. Upon attemtping to reinstall, maybe it thinks it's already installed and doesn't complete.

    0
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Daniel3986,

    Just to confirm as well, you've already tried these method correct?

     

    Regards,

    Frank

    -1
    Comment actions Permalink
  • Dan

    Um. No. I'm not on Mac, Frank.

    0
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Daniel3986,

    I see, by the way, are you installing this on your work computer or on your own computer? If you are using your work computer then you might need an admin access to install this but if you are using your own computer then try to disable your Windows firewall and antivirus temporarily then once the software is installed enable it back.

     

    Regards

    Frank

    -1
    Comment actions Permalink
  • Dorian

    Hello,

    I can confirm, that the installer is broken for mac OS Catalina (Public Beta).

    The installer does not even raise the permission prompt and becomes unresponsive.

    The older installation (with granted permissions) is broken, too. The previously used logitech craft and an mx master 25 do not work anymore. New coupling is not possible. The devices got detected, but the inputs are simply not working.

     

    Kind regards

    Dorian

    0
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Dorian,

    Let me create a ticket number for you so that we can escalate it.

     

    Regards,

    Frank

    0
    Comment actions Permalink
  • Dorian

    Hi Frank,

    the latest macOS Beta resolved the issue with the coupling.
    All devices are - without any further steps or fiddling - connected and useable again.

    Regarding the installation problem: I have no clue whether that is remains or not.

    Kind Regards

    Dorian

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Dan

    Um, again, no. I'm on a home PC (Windows 10). I recently downloaded the latest version from this website which worked. However, I had an issue with Windows Update, and did a restore point to revert the update and changes. Upon doing so Options again disappeared and will not install. It seems to think it already is installed, yet is found nowhere on the PC. Thus cannot be uninstalled to try again.

    -1
    Comment actions Permalink
  • Dorian

    Hi Daniel,

    this thread seems to be about mac OS Beta software. I can confirm that my devices work with the latest mac os Beta, so...I guess that specific issue (not the installation, and not any win related things) might be solved. 

    Getting things to work under windows is a whole different story (and problem). The platforms are nothing alike and maybe there should be a different thread...

    Regards
    Dorian

     

    1
    Comment actions Permalink
  • Dan

    Thanks Dorian,

    I piggybacked off this thread as others were going unanswered and I figured this one related to my issue, albiet a different OS. OP also posted close to when my issue began, so I figured it could be an Options issue altogether. Seems it might not be...

    I'll need to troubleshoot and/or open a ticket elsewhere.

    Cheers.

    0
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Daniel3986,

    Have you tried to turn off your antivirus and firewall?

     

    Best regards,

    Frank

     

    Logitech Customer Support

    -2
    Comment actions Permalink
  • Ewerton Rodrigues

    Frank, sorry for my poor english, but, I believe that everybody here know how to use macOS, because this, we have updated the system to a beta version. 

     

    The problem is the software installation Options. Not the operational system. I open a case with the support and they ask me to create a call to change my mouse??

     

    My mouse is awesome. I just want that works. Please, solve the software problem!! 

    1
    Comment actions Permalink
  • Frank V.

    Hi Ewerton Rodrigues,

    Thank you for your feedback and I apologize for not able to response right away. Yes I've already informed our team about it.

     

    Regards,

    Frank

    0
    Comment actions Permalink
  • Tensho Ryu

    Hi everyone, 

    It seems that the programme itself works fine on the new system and the problem is limited to the installer itself. A simple solution is to run the installer for some time after the Option App appears in the Application folder; then restart the computer and it works fine. I just tried it today on Catalina. 

    Best Regards

    1
    Comment actions Permalink
  • Paul Berghege

    Thanks Tensho Ruy. That solved it (for now)

    0
    Comment actions Permalink
  • Arun0124

    Are you guys Connecting via unifying usb or Bluetooth ? I followed Tensho Ray`s guide, When I connect and click 'OK' it either crashes or does nothing except infinite loading !

    0
    Comment actions Permalink
  • Dev Churaman

    I have the same issue on Catalina. Devices work over BT fine but since trying to update a previously installed version of Options that was working fine, I get the hung installer. It appears to install something in the background the when opening Options I just get the spinning wheel image shown above, no devices actually show up and no mappings are in place. 

    0
    Comment actions Permalink
  • Arun0124

    I guess we need to wait for an update then, just wanted to make sure I`m not alone with this issue

    0
    Comment actions Permalink
  • Joakim Gyllstedt

    Regarding the hung installer, I found a workaround: Right click on the installer and select "Show Package Contents", navigate to Contents/Resources and use the "LogiMgr.mpkg" to install the software. Everything works as expected. :)

    3
    Comment actions Permalink
  • Arun0124

    Yep, this resolves the bluetooth too, Good find Joakim !!

    0
    Comment actions Permalink
  • Pat McCormick

    I've followed Joakim Gyllstedt's instructions & launched the .mpkg file and that does allow the installation to complete.  Once installed in Catalina, though, I am unable to launch the preferences pane.

    0
    Comment actions Permalink
  • Joakim Gyllstedt

    Pat, start Logitech Options from Launchpad or Applications folder, the preferences pane is broken!

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.