Sustainability Navigation

False motion alerts - recordings

Comments

18 comments

  • Logi_Aron

    The white flashes are not causing your camera to wake up, that is just the image adjusting to the lighting conditions after a wakeup occurs. Wire-Free cameras wake up because motion was detected by the Passive Infrared Sensor (PIR). PIR occurs with moving people, cars, sunlight reflections or other sources. What kind of scene does your camera see? Would you be willing to post an image snapshot?

    1
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Was getting flashes during daylight on the yard. Just got 8 hits at night, no flashes, but a brief set of blurred images in the first few seconds of the r cording. Again no motion seen viewing the recording. How do I post an image or the video taken ? The video is the best to view the behavior.

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    Can you upload to Google Drive or Dropbox and paste the link here?

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Aron, here is a Dropbox link to the video recording

     

    https://www.dropbox.com/s/zprw5pcxlg8hl8b/Front%20Yard_2018-11-18_19-40-44.mov?dl=0

     

    Tim

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    I don't see anything obvious that is triggering it. The bright pinpoint light on the far left side should be out of view of the PIR sensor. There is a tiny pinpoint light halfway between your deck posts near the top that could be causing it. The "cross-hatch" like pattern on your lawn. Is that coming from a light on your deck above? Is that light on a motion sensor? If so, that turning on could trigger the camera to start.

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    The crosshatch is from an upper deck light that is not motion sensor triggered. The first clip I sent was the last 1 of 6 or 7 clips spaced out about 2-3 minutes, allshowing no signs of motion. Check this 2nd clip out from around noon today, again 1 of many. Didn't see any obvious motion but the bright flash is there. Incidentally when I get valid recordings (ex. a dog), there is no bright flash at the beginnh.

    https://www.dropbox.com/s/3ornfocew29nmth/Front%20Yard_2018-11-19_12-09-10.mp4?dl=0

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    The white flash is just the cameras auto-exposure and white-balance algorithm working. Since your scene has a particularly dark (under deck) and bright section its more pronounced. That is nothing to worry about. We leave this in the video in case something interesting happens in these first few frames.

     

    Its still odd why the PIR sensor is triggering. Can you tilt the camera down a little more so you get less of the deck above and see how that changes things?

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Ok, I have shifted the camera down a bit. You can still see part of the underside of the deck above but significantly less. Will get back with results. Appreciate your time, analysis, and insights.

     

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Aron, latest clip 8:43pm. No motion, 1 of 4 consecutive clips within 3 minutes or so apart. I’m not sure the PIR sensor is working properly. I will have to shut off recording to extend battery life beyond a short week and a half. Is it time yet to work this as a warranty issue ?

     

    https://www.dropbox.com/s/dpbmkl0iexdt2fm/Front%20Yard_2018-11-19_20-41-43.mp4?dl=0

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    As a last test before you RMA, can you move the camera to another location and see if it still false positives?

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    One more test: If you have black electrical tape, place it over the PIR lens. The PIR lens is the small plastic part on the bottom front that is kinda smooth shiny black / dark gray plastic. If you still get recordings with the PIR covered with electrical tape, then you have a faulty PIR sensor.

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Last test done. PIR sensor covered. I know because I walked in front of camera multiple times, which normally starts a recording. Video below is one of 3 in a row, 2 minutes apart.

     

    https://www.dropbox.com/s/bnx2db8sizmbjuo/Front%20Yard_2018-11-23_08-18-28.mp4?dl=0

     

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    Open a case with customer support and ask for a replacement device due to a faulty motion sensor. Point them to this thread.

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Aron, I've tried numerous times to submit warranty claim / open a case (via Safari and Firefox on Macbook Pro). Unfortunately I continue to get the following error when submitting the email to open the case.

    ---------------------------------------

    URL No Longer ExistsYou have attempted to reach a URL that no longer exists on salesforce.com. 

     

    You may have reached this page after clicking on a direct link into the application. This direct link might be: 

    • A bookmark to a particular page, such as a report or view 

    • A link to a particular page in the Custom Links section of your Home Tab, or a Custom Link 

    • A link to a particular page in your email templates 

     

    If you reached this page through a bookmark, you are probably trying to access something that has moved. Please update your bookmark. 

     

    If you reached this page through any of the other direct links listed above, please notify your administrator to update the link. 

     

    Thank you again for your patience and assistance. And thanks for using salesforce.com!

    0
    Comment actions Permalink
  • Logi_Aron

    You can submit a case through the Logitech Circle app Help menu. Is that failing for you?

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Yes, still failing. Just tried the help menu off the Circle App on the iPad, which takes you to a Sari web browser on the iPad. Everything OK until you press the final submit email button, which results in a purple Logitech page that states "OOPS We can't seem to find the page you're looking for." I've submitted a previous case back in July so very fustrating not being able to submit this on....

    0
    Comment actions Permalink
  • Rimshot

    Aron, just finished talking with Logitech support and was able to get them to open and approve a case (07635110) for device replacement... Thanks for all your help....

     

    Tim

     

    0
    Comment actions Permalink

Please sign in to leave a comment.